Glava

OGLASI

paparica

 

 

 

 

 

 

Špinačna omaka (za 2 odrasli porciji)

Sestavine
225 g sveže, oprane špinače, brez žilavih stebel
25 g margarine
15 g moke
250 ml mleka
2 žlici nastrganega parmezana
ščepec sveže nastrganega muškatnega oreščka
sol in poper po okusu

Priprava
Špinačo kuhajte v majhni količini vode približno 5 minut, potem odcedite (2 žlici kuhane tekočine prihranite za kasneje).

Medtem iz margarine, moke in mleka pripravite belo omako. V majhni kozici stopite margarino in vmešajte moko. Kuhajte 1 minuto, potem postopoma vmešavajte mleko in tekočino, v kateri se je kuhala špinača, dokler ne dobite gladke bele omake. Odstavite kozico in vmešajte parmezan in muškatni orešček.

Na drobno sesekljajte špinačo v mikserju in jo ročno vmešajte v polivko. Posolite in popoprajte. Postrezite s kuhanimi testeninami po izbiri in posujte s še malo parmezana.

 

 

velika paparica za male papavcke

 

 

 

 

Vir: Karmel, A. (1998). Velika paparica za male papavčke. Debora, Ljubljana. 1. izdaja