Glava

OGLASI

paparica

 

 

 

 

 

 

Tapravi angleški sadni kolač (za 16 odraslih porcij)

Sestavine
po 275 g ribeza in korint
350 g rozin
175 ml pomarančnega soka
225 g margarine ali masla
150 g rjavega sladkorja
4 jajca
100 g sesekljanih orehov
150 g mešanih sadnih lupin
100 g glaziranih češenj, sesekljanih
225 g nenamenske moke
1 čajna žlička jedilne sode
1/2 čajne žličke soli
2 čajni žlički cimeta v prahu
1 čajna žlička mletega ingverja
2 čajni žlički dišavne mešanice

Priprava
Posušeno sadje poškropite s pomarančnim sokom in ga pustite nekako 2 uri. Margarino s sladkorjem umešajte v peno, potem pa vtepite vanjo jajce – drugo za drugim. Pridenite sadje skupaj s sokom, orehe, lupinje in češnje.

Vse preostale suhe sestavine zdaj zmešajte skupaj in jih previdno potegnite
pod zgornjo zmes.

Dno okroglega pekača s premerom 25 cm obložite z nameščenim povoščenim papirjem in vlijte nanj mešanico. Pecite v pečici, ogreti na 150–160°C, od dveh do dveh ur in pol. Pustite, da se ohladi, potem shranite v nepredušnem vsebniku.

 

 

velika paparica za male papavcke

 

 



Vir: Karmel, A. (1998). Velika paparica za male papavčke. Debora, Ljubljana. 1. izdaja