
Ribje palčke (za 8 porcij)
Sestavine
  1 olupljena in na drobno sesekljana šalotka
  1 desertna žlička limoninega soka
  1 žlica rastlinskega olja
  350 g fileja morskega lista (2–3 fileje) brez kože
  1 jajce
  1 desertna žlička mleka
  moka
  nadrobljeni koruzni kosmiči
  malo masla in margarine (za cvrtje)
          Priprava
    Zmešamo sesekljano šalotko, limonin sok in olje. V tako dobljeni  marinadi naj se ribji fileji namakajo eno uro, potem jih vzamemo ven in  diagonalno razrežemo na štiri ali pet podolgovatih rezin – odvisno od velikosti  fileja. Stepemo jajce z mlekom. Rezine najprej pomočimo v moko, nato v jajce z  mlekom, naposled pa v nadrobljene kosmiče. Palčke na obeh straneh cvremo na maslu, dokler ne  dobijo zlatorjave barve. To ne bi smelo trajati dlje kot nekaj  minut.
      
    Vir: Karmel, A. (2008). Velika paparica za male papavčke.  Debora, Ljubljana. 3. izdaja